Quantcast

SVERIGE BÄST I VÄRLDEN!

I torsdags stod det klart - Svenska Kocklandslaget har vunnit prestigefyllda OS i matlagning! Med 10 medaljer, sex guldmedaljer, tre silvermedaljer och en bronsmedalj, tog våra svenska kockar hem segern, ett stort grattis!
Svenska kocklandslaget vann med 4 poäng över Singapore och Norge placerade sig på bronsplats. Totalt deltog 26 länder. Statsminister Göran Persson var en av de första att gratulera per telegram.
- "Er prestation visar att Sverige är en nation med stora matlagningskunskaper. Era insatser är en inspirationskälla för hela det kulinariska Sverige, något vi alla har glädje av".
Kocklandslaget erövrade tre guldmedaljer i kalla köket, en i varma köket och en för sammanlagt bästa prestation. Det Svenska Juniorkocklandslaget tog ett guld och gjorde en fin prestation i sina två deltävlingar. Sverige placerade sig fyra efter Tyskland, USA och Danmark på respektive första, andra och tredje plats. Totalt deltog 19 länder i tävlingen.
Det militära kocklandslaget fick en silver- och bronsmedalj vilket gav dem en total tionde plats av fjorton lag. Skåne Kulinariska & Stockholm Culinary team tog två silver. En tävling bestående av regionala lag har också avgjorts i Erfurt. I den regionala tävlingen deltog totalt 40 lag. Bland dem finns Skåne Kulinariska som fick en silvermedalj och placerade sig åtta och Stockholm Culinary Team som med en silvermedalj i bagaget erövrade trettonde platsen.

Maria Dahlquist
2000-10-27
2000-10-27
Blev medlem: 1:a jan 1970
Senast inloggad: 1:a jan 1970
Recept: 0 st
Foruminlägg: 4546 st
Kokboken: 1980 st

REKOMMENDERADE RECEPT

Sverige cupcake
av tina62
över 2 månader
Barnens bästa p..
av TE72
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
över 2 månader
Bästa morotskak..
över 2 månader
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader