Quantcast

Sillens Dag

I helgen begav sig Matklubben till skånska Mölle för att heja på Sverige i landskampen i sillinläggning.
Mölle är inte bara vackert utan fantastiskt vackert. Man kan för ett ögonblick tro att man befinner sig utomlands och denna strålande eftermiddag visade sig hamnen från sin allra bästa sida.
Sillens Dag firades med hattparad, nystekt sill och tävlingar. I landskampen i sillinläggning tävlade politiker från den svenska och den danska sidan. Den svenska sidan representerades av Dagmar Forssberg och Claes Pettersson och den danska av Per Roswall och Ole Christian Petersen.
Inläggningarna skildes mycket åt, de båda svenska var traditionella och överraskade inte alls. De danska däremot möttes av publikens jubel och applåder, förvisso utan provsmakning, den förärades enbartjuryn.De danska rätterna "Möllesill" och "Sol-över-kulle-sill" var annorlunda, fantasirika och dekorativa. De kändes arbetade medan svenskarnas silltallrikar bleknade bort denna vackra dag och kanske tog solen för mycket på de svenska skaparkrafterna.
Juryn, dvs Allt om Mat, Grand Hôtel, Turisthotellet, Söderbergs Restauranger, Kullaberg och Fiskaffären, enades förvånande nog om svensk seger, till kommunpolitikern Claes Pettersson och hans "Classes sill". Med den konkurrensen och vinnarmotiveringen"Saftig kryddsill med sting" måste smaken ha varit något utöver det vanliga.

Maria Dahlquist
2000-07-31
2000-07-31
Blev medlem: 1:a jan 1970
Senast inloggad: 1:a jan 1970
Recept: 0 st
Foruminlägg: 4546 st
Kokboken: 1980 st

REKOMMENDERADE RECEPT

Gammeldags sill
av lennali
över 2 månader
Dagen Före Tårt..
över 2 månader
Inlagd sill
av vanni
över 2 månader
Mors dags- tårt..
av jas65
över 2 månader
Inlagd sill - D..
av Forsen
över 2 månader
Alla hjärtans d..
över 2 månader