Wienerschnitzel

Wienerschnitzlar dubbelpaneras alltid för att bli riktigt saftiga. Kalvköttet kan ersättas med fläskschnitzlar om butiken inte är så välsorterad.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g skinkschnitzel (800 gram är ungefär 4 stycken)
Salt
Peppar
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl ströbröd
Smör och olja till stekning
8 st små ansjovisfiléer
1 st citron
1 dl kapris
2 knippen persilja

Sås:
2 dl kalvfond
1 lök
1 dl öl
1 msk kaprisspad
Salt
Peppar
Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär potatisarna i tärningar och stek dem med smör i en stekpanna. Lägg sedan upp potatisen i en form och ställ in i ugnen så att den steks klart under tiden köttet och såsen tillagas.

Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar) och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.

Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.

Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.

Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kaprisansjovisen. Servera gärna till råstekt potatis.
Visningar:
6785
Sparat:
98

LIKNANDE RECEPT

Falsk wienersch..
av evaldo
över 2 månader
Wienerschnitzel..
av Aria
över 2 månader
Wienerschnitzel..
av zonale
över 2 månader
Wienerschnitzel
av Aron
över 2 månader
Wienerschnitzel
av Beson
över 2 månader
Wienerschnitzel
av evaldo
över 2 månader