Viltsmakande majskycklingpanna

Krossade enbär och timjan är en del av hemligheten i detta recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 gram rökt sidfläsk, tärnad
4 majskycklingfiléer
100 gram smålök, skalade
400 gram småpotatis, skrubbade
100 gram svamp, stora bitar
10 kvistar timjan
6 enbär, krossade
2–3 dl rött vin
2 dl grädde
salt
svartpeppar
4 portioner pressad potatis

Gör så här

Hetta upp en högkantad panna och bryn sidfläsket knaprigt. Lägg i kycklingbitar och bryn med fläsket, lyft ur och lägg på tallrik. Lägg i lök, potatis och svamp, bryn i fettet från sidfläsket. Lägg tillbaka kyckling och fläsk, lägg i timjan och enbär. Slå på rödvin, koka upp, slå på grädde och sjud några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Servera till pressad potatis.

Matvetaren:

Enbär och timjan är kryddorna framför andra som ger viltsmak. Kycklingar uppfödda på majs smakar lite mer, har fin färg och är oftast lite större. Och så fläsket som ger sälta och rökighet. Pressad potatis är perfekta tillbehöret när man inte vill lämna något av såsen på tallriken. Hösten är här!

Vinvetaren:

Till rätten väljer vi Wolf Blass Eaglehawk Shiraz Cabernet som har mycket av naturen i sin smak: fruktigt, syltigt, svarta vinbär, gräs, vanilj. Vinfirman är grundad av Australiens första vinmakarkonsult som reste mellan vingårdarna i sin lilla folkvagnsbubbla. Mouton Cadet är också det ett klockrent val här. Vinet har funnits i 75 år och är ett av vinvärldens äldsta och mest kända varumärken. Här hittar vi svarta vinbär, slånbär och örter i smaken.
Visningar:
1803
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Färsbiffar med ..
av ros
över 2 månader
Rödvinssås med ..
av lennali
över 2 månader
Lövbiff med vil..
av lennali
över 2 månader
Brunsås med vil..
av LmGBoS
över 2 månader
Filé med viltsm..
av lennali
över 2 månader
Älgfärsbullar m..
över 2 månader