Sydamerikanska köttbullar

Köttbullar är långt ifrån någon helsvensk uppfinning. Bortom mammas köttbullar med lingon och brun sås finns betydligt mer exotiska varianter kryddade med paprika, chilipeppar och kokos.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 msk ströbröd
4 msk mjölk
1 gul lök
1 grön paprika
400 g blandfärs
Salt
Svartpeppar
Lite chilipulver
1 dl kokosflingor
3 msk finklippt persilja
2 msk tomatpuré
3 msk olja

Gör så här

Servera med vitkåls- och apelsinsallad samt ugnsbakad potatis med en klick smör.

Lägg ströbrödet att svälla i mjölken. Skala löken och hacka den fint. Ta bort kärnor och hinnor ur paprikan och hacka den mycket fint.

Arbeta färsen smidig i en skål tillsammans med kryddorna. Blanda in lök, paprika samt 3/4 av kokosflingorna i färsen. Tillsätt persiljan, tomatpurén och ströbrödsblandningen.

Forma 12 äggstora köttbullar och rulla dem i resten av kokosflingorna. Det går lättare att forma köttbullarna om du fuktar händerna med kallt vatten.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och stek dem läckert bruna runt om. Skaka pannan då och då. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 10-15 minuter.

Köttbullarna kan även stekas i ugnen. Lägg dem i en smord ugnssäker form och stek dem i 200 grader på mittfalsen ca 20 minuter. Skaka formen då och då så att köttbullarna får fin färg runt om.
Visningar:
1616
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar
av jenny.s
över 2 månader
Pappas köttbull..
över 2 månader
Köttbullar i to..
över 2 månader
Svennes italien..
av MrsC
över 2 månader
Italienska kött..
av Zeta
över 2 månader
Mormors underba..
över 2 månader