Salta smördegssnurror

Jag skulle nästan kunna leva på små aptitretare gjorda på smördeg, så därför gör jag bara såna till väldigt speciella tillfällen...Min syster och jag hade en helkväll när vi hade smördegs-provning, en av fyllningarna som fick många stärnor (dom flesta fick det...) var denna, perfekt till välkomstdrinken, gärna en kall, mörk öl.

Betyg (2 röster)
Antal personer
5-6

Ingredienser

1 paket smördeg ca 275 gr
1 paket, 200 gram, grekisk fårost eller fetaost
1 paket bacon eller rökt sidfläsk
1 kruka persilja eller basilika
Peppar

Gör så här

Förbered smördegen enligt förpackningen, kavla ut den lätt. Det är enklast om man får tag i en större bit smördeg, det blir ju lite pillrigare med små fyrkanter, men det går det också!
Riv fårosten eller fetaosten grovt över smördegen. Hacka bacon eller sidfläsk fint, och strö det över osten. Det går att utesluta fläsket om man vet att någon av gästerna är vegetarian, det blir väldigt gott ändå! Avsluta med finhackad persilja eller basilika.

Rulla nu ihop en rulle från långsidan, rulla in den i ett bakplåtspapper och lägg den i kylen, där kan den ligga i flera dagar!

Skär cm-tjocka skivor (då måste rullen vara riktigt kall, jag la in den i frysen en liten stund) och lägg på pappersklädd plåt. Grädda precis innan serveringen i ca 10 minuter i 220 grader. Servera med en kall öl.
Visningar:
10938
Sparat:
156

LIKNANDE RECEPT

Turbomousse med..
av Vompa
över 2 månader
Het kycklingwok..
av UllaC
över 2 månader
Bacon - och bri..
över 2 månader
Het hargryta me..
över 2 månader
Salta biten
av MrsC
över 2 månader
Salta gotlandsk..
av irko
över 2 månader