Sås till älgfilé recept

Laddar...
Din sökning gav 10 träffar

Ugnsbakad älgfilé med pepparrostade morötter samt svampsmör och enbärssky, till serveras en rostad vitlök och potatis puré
Ugnsbakad älgfilé med pepparrosta..

Ugnsbakad älgfilé Putsa filén. Gnid in köttet i salt och peppar. Bryn det i lite smör tills den fått en gyllenbrun färg. Stek sedan filén på galler i ugn på 80° till dess innertemperatur är 54°. Tag ..


Sotad älgfilé med picklade rotfrukter och senapsvinägrett
Sotad älgfilé med picklade rotfru..

1. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken på längden och rosta i ugnen tills den är helt svart. Ta ut låt svalna och mixa i en kaffekvarn. Salta och rulla köttet i purjolöksaskan. Lägg på dubbel plastfil..Filé Wellington av älg
Filé Wellington av älg

Har själv inte provat denna ännu men den verker supergod. Det stod att detta var en populär rätt på det tidiga 1800-talets banketter.


Älgtournedos med potatisplättar
Älgtournedos med potatisplättar

Putsa filébitarna och krydda och salta dem runt om. Bryn de sedan hastigt i smör runt om så de får färg. Gör 2 djupa kryss på varje och tillsätt getost så de fylls. Sätt in de i ugnen på 250 grader ..

Renkalvytterfilé med rödkålskräm, stekt svamp och svartvinbärssky
Renkalvytterfilé med rödkålskräm,..

Det smakrika viltköttet får sällskap av krämig kål och vinbär. Detta är verkligen en festrätt med väldigt goda smakkombinationer! Renkalvfilé kan ersättas med hjort- eller älgfilé.