Populär Charlotte russe

En form kläs med biskvier eller sockerkaksskivor och fylls sedan med t ex vaniljkräm, fruktpuré eller glass.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10
Populär Charlotte russe

Ingredienser

Rulltårta:
3 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning:
Ca: 2 dl fast hallonsylt
Apelsinfromage:
5 gelatinblad
3 ägg
1 ½ dl socker
Skal av 1 apelsin
Saft av 3 apelsiner
2 dl vispgrädde

Garnering:
1 ½ dl vispgrädde
Hallon
Citronmeliss

Gör så här

Ugn: 250 grader.

Vispa ägg och socker ljust och pösigt till rulltårtan. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och sockra det. Stjälp genast upp kakan. Dra bort pappret som kakan har gräddats på. Bred på hallonsylten med detsamma och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den kallna.

Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft. Krama vätskan ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Vispa ner dem i äggsmeten.

Vispa grädden och äggvitorna var för sig till hårt skum. Rör först ner grädden i smeten och sedan äggvitorna. Skär rulltårtan i skivor och klä en form med löstagbar kant med dem. Häll i fromagen och låt kakan stå kallt, gärna över natten. Lägg upp kakan på ett uppläggningsfat och garnera med vispad grädde, hallon och citronmeliss.
Visningar:
5099
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Insalata russa
av MrsC
över 2 månader
Ugnsstekt faluk..
över 2 månader
Frukostfrallor ..
över 2 månader
Hemmagjord keba..
över 2 månader