Polska färsrullader

Dessa härliga rullader är ett bidrag från den polska husmanskosten. Du täcker läckra nötfärsrutor med hackade rödbetor och saltgurkor, rullar ihop dem och steker dem gyllenbruna. Gott och enkelt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,5 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 stor bunt persilja
400 g blandfärs
1 ägg
3 - 4 inlagda rödbetor
4 små saltgurkor
2 msk smör eller margarin
2 dl köttbuljong
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl tjock grädde eller crème fraiche

Gör så här

Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, rör i salt och peppar och låt svälla 10 minuter. Hacka persiljan och tillsätt den tillsammans med färs och ägg. Rör färsen smidig.

Platta ut färsen på en stor vattensköljd skärbräda till ca 16x36 cm. Dela den i 12 rutor, ca 8x6 cm. Hacka rödbetorna och skär gurkorna i strimlor eller smala klyftor. Lägg 1-2 tsk hackade rödbetor och en gurkstrimla på varje färsruta.

Rulla ihop rutorna till rullader med hjälp av en stekspade. Smält matfett i en stekpanna och bryn rulladerna runt om. Flytta efterhand över dem i en låg, vid gryta. Vispa ur stekpannan med buljong. Häll stekskyn över rulladerna och låt dem eftersteka på svag värme ca 8 minuter.

Ta upp rulladerna. Rör ut vetemjöl i lite vatten och red av stekskyn. Runda av såsen med grädde eller crème fraiche och smaka av med mera kryddor. Häll såsen över rulladerna och servera.
Visningar:
2124
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Polska köttpiro..
av UllaC
över 2 månader
Färsrullader i ..
av lena4
över 2 månader
Mustig linsgryt..
av Ida80
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader