Pasta con salsa di pomodoro e Bracioli

Supersmarrig rätt till pasta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

700 g passerade tomater
3 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
10 st strimlade basilikablad
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 nypa socker
500 g pasta , t . ex . rigatoni , bombardoni eller färsk tagliatelle
parmesanost av god kvalitet

4 skivor entrecôte (ā 150 g)
1.5 tsk olivolja
1 dl persilja , mycket finhackad
2 msk vitlök , mycket finhackad
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
persilja , finhackad

Gör så här

Rulader
Att koka kött i tomatsås är mycket vanligt i Maddaloni. Köttet blir mört och såsen får en mustig smak. Ruladerna är tillsammans med valfritt grönsakstillbehör en praktisk "secondo piatto", eftersom de kokat i tomatsåsen som först serveras till pastan. Rätten sköter sig mer eller mindre själv, vilket inte är helt fel är gästerna börjar droppa in och man själv precis klivit ur duschen.

1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Banka eventuellt ut köttet en aning med handloven.Pensla ovansidan av köttet med 1.5 msk olivolja, salta och peppra. Strö över persilja och vitlök, och rulla ihop till rulader. Knyt om med hushållssnöre eller fäst med tandpetare.

2. Värm till tomatsåsen upp 3 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, och fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i ruladerna och bryn dem lite lätt runtom.

3. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 1 timme. Tomatsåsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med vatten.

4. Lyft upp ruladerna och ta bort hushållssnöre eller tandpetare. Lägg tillbaka ruladerna i pannan, där de kan hållas varma i tomatsåsen tills det är dags att servera dem som huvudrätt.

5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera på napolitanskt sätt; nykokt, direkt på tallrikarna. Skeda försiktigt upp tomatsås över pastan, men låt ungefär en tredjedel vara kvar i pannan, tillsammans med ruladerna.

6. Riv över parmesanost, ät och njut. Och när faten är tomma är det bara att fortsätta festen med ruladerna.
Visningar:
1245
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Leilas pasta Po..
av Caddiie
över 2 månader
Pasta a'la Edlu..
av Nomman
över 2 månader
Pasta aglio oli..
över 2 månader
Rosendahls Past..
av Bojka
över 2 månader
Kasslergryta me..
av lennali
över 2 månader
Pasta och Köttb..
över 2 månader