Müslibar

För dig som tränar, ”friluftsar” eller bara är sugen på någonting gott, kan dessa bars vara perfekt! De passar med andra ord lika bra som en god kaka till kaffet, som ett snabbt mellanmål innan träningen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
14 st
Müslibar

Ingredienser

5 dl Guldmüsli
6 torkade aprikoser
2 msk pumpafrön
1 msk vetemjöl
100 g smör
1 dl socker
1 msk flytand honung

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C. Klä en liten långpanna (ca 17 x 28 cm) med bakplåtspapper. Rör ihop Guldmüsli, aprikoser, pumpafrön och vetemjöl i en skål.
Blanda smör, socker och honung i en kastrull och låt allt smälta på låg värme på spisen. Koka sedan blandningen på medelvärme ca 5 minuter. Rör om då och då.
Ta av kastrullen från spisen och häll i müsliblandningen. Blanda noga och bred ut massan i långpannan och tryck ut den med en sked. Grädda i mitten av ugnen 20 – 25 minuter.
Ta ett bakplåtspapper och lägg över kakan. Tryck, med hjälp av en grytlapp då det är varmt, ut massan igen. Låt svalna något och markera där efter ut 14 kakor med en kniv. När kakan är helt sval, ställ in hela formen i kylen ett par timmar. Skär slutligen ut bars med en vass, sågtandad kniv. Förvara müslibarsen i kylen i en tät burk med lock.
Visningar:
110561
Sparat:
130

LIKNANDE RECEPT

Müslibar
av NannaP
över 2 månader
Mumsiga Musliba..
över 2 månader
Müslibar
av Ecuador
över 2 månader
Chokladshots me..
av Queenie
över 2 månader