Multitryffel

Julgodis i bakform

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 70

Ingredienser

Tryffelbotten och topplager:
250 g mörk choklad, hackad

Mörkt lager:
200 g mörk choklad, hackad
½ dl grädde
80 g osaltat smör

Vitt lager:
130 g vit choklad, hackad
2 msk grädde
40 g osaltat smör

Gör så här

Vänd en avlång bakform, 30 x 20 cm, upp och ned. Täck undersidan med aluminiumfolie.

Lägg chokladen i en medelstor värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och är slät. Låt den svalna något. Bred ut hälften av chokladen över bakformen och ställ formen i kylskåp i 10 minuter eller tills chokladen har stelnat. Ställ resten av chokladen åt sidan.

Gör det mörka lagret. Lägg chokladen i en medelstor bunke. Lägg grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta blandningen över chokladen. Rör om med träsked tills chokladen har smält och är slät. Bred ut hälften av smeten i ett jämnt lager över den stelnade chokladen. Ställ tillbaka formen i kylskåp för att stelna. Ställ resten av smeten i kylskåp för att halvstelna.
Gör det vita lagret på samma sätt som med det mörka lagret.

Vispa med elvisp resten av den mörka smeten tills den är tjock och krämig. Bred ut smeten i ett jämnt lager ovanpå den vita chokladen och ställ tillbaka formen i kylen tills smeten har stelnat. Bred ut resten av den smälta chokladen ovanpå och låt tryffeln stelna helt.

När tryffeln har fast konsistens, skär den i små fyrkanter med en lång, vass kniv. Tryffelbitarna kan förvaras i lager mellan smörpapper i lufttät burk i kylskåp upp till 4 veckor.
Visningar:
688
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.