Mintkakor

Japp, mintkakor... Riktiga!
Mintsmeten kan göras i förväg, svepas in i plastfolie och förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor. Rundlarna kan då tas ut och doppas i choklad strax innan servering.

Betyg (0 röster)
Antal personer
36 stycken

Ingredienser

3 ¾ dl strösocker
1 2/3 dl mjölk
½ dl flytande glukos
1 msk glycerin
2 tsk pepparmyntsolja
grön karamellfärg
250 g mörk choklad, hackad
20 g kokosfett

Gör så här

1. Lägg socker, mjölk, glykos och glycerin i en medelstor tjockbottnad kastrull och rör om på medelhög värme utan att koka tills sockret har lösts upp helt. Koka upp, sänk värmen och koka utan att röra om i 15 minuter, eller koka tills en tesked av smeten droppad i kallt vatten håller trådprov, eller tills eventuell termometer når 115°C. Ta genast av kastrullen av värmen. Rör ner pepparmyntsolja och karamellfärg.

2. Lägg över smeten i en medelstor värmetålig bunke och vispa med elvisp tills smeten tjocknar och blir ogenomskinlig. Stjälp upp den på en arbetsyta täckt av ett tunt lager florsocker och knåda i 2-3 minuter eller tills smeten är slät. Kavla ut den till en ca 1 cm tjock kaka och ta ut rundlar, 3 cm i diameter. Doppa måttet i mjöl så det inte fastnar i smeten.

3. Lägg choklad och kokosfett i en medelstor värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och smeten är slät. Låt den svalna något. Doppa mintknapparna en i taget med hjälp av två gafflar, låt lös choklad rinna av och lägg knapparna på ett ark smörpapper. Låt dem stelna i rumstemperatur. Förvara mintknapparna i lufttät burk på sval, mörk plats i upp till 3 veckor.
Men vem kan klara av att spara dem i 3 veckor??
Visningar:
1588
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Mintkaka
av tina62
över 2 månader
After Eight kla..
av lennali
över 2 månader
Polkagriskaka
av Bodil56
över 2 månader
Aftereight - ch..
över 2 månader
Pepparmyntskaka
av kekke46
över 2 månader
Mintchokladkaka
av maily
över 2 månader