Mintchokladformar

Mandelmassa, choklad och mint är en lyckad smakkombination. Garneringen på toppen ser avancerad ut men är lätt att åstadkomma. Mönstret hittar du på själv!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12

Ingredienser

Formar:
100 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
Ett halvt ägg
100 g mandelmassa
25 g smör eller margarin
1 äggvita

Mousse:
100 g mörk choklad
En halv äggula
2 dl vispgrädde
2 - 3 krm hushållsarom med pepparmintssmak

Garnering:
50 g mörk choklad

Tillbehör:
Bakelseformar eller små engångsformar av aluminium

Gör så här

Börja med formarna: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett och mjöl, för hand eller i matberedare.

Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i väl smorda bakelseformar eller i engångsformarna. Ställ formarna på en bakplåt.

Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda mandelmasserivet med matfett och äggvita till en smidig smet. Lägg en liten klick mandelsmet i varje form.

Grädda formarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna på galler.

Gör moussen: Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt den svalna något. Rör ner den halva äggulan i chokladen.

Vispa grädden tills den tjocknat. Vänd ner lite grädde i taget i chokladsmeten. Smaksätt med hushållsaromen. Låt moussen stelna i kylskåp ca 30 minuter. Fördela den sedan i formarna.

Gör garneringen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Gör en strut av en bit bakplåtspapper. Fyll struten med choklad och klipp ett litet hål i ändan. Spritsa ut små galler på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna. Stick ett chokladgaller i varje form och servera.
Visningar:
677
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Mintchokladform..
av miia1
över 2 månader