Min fantastiska gräddtårta

Denna fantastiskt goda gräddtårta innehåller många goda smaker som blir en fulländad smakkombination :D Tårtan är godast att göra dagen innan så den hinner safta till sig ordentligt. Den vita chokladganachen och chokladkrämen förbereds med fördel dagen innan den ska vispas.

Betyg (2 röster)
Min fantastiska gräddtårta

Ingredienser

1 tårtbotten, egen eller köpt

1 dl socker
½ dl kakao
2 dl vispgrädde

200 g vit choklad
2 dl vispgrädde

4 dl vispgrädde
2 - 3 mosade bananer

3 dl frysta jordgubbar
2 msk strösocker
½ lime, rivet skal + saft

2 - 4 dl vispgrädde
2 - 3 bananer, skivade
Chokladströssel

Gör så här

Chokladkräm:
Rör socker och kakao. Tillsätt grädden och rör ihop. Ställ in i kylen i minst 30 min (eller över natt) så att socker och kakao löses upp i grädden. Vispa upp till hårt vispad grädde.

Vit chokladganache:
Hacka chokladen fint, värm grädden så att den nästan kokar (obs! den får inte koka). Häll över den hackae chokladen och låst stå ca 30 sek, rör runt tills chokladen smält och det blivit krämigt. Ställ i kylen ca 30 min (eller över natt, den ska bli ordentligt kall!). Vispa med elvisp till fast konsistens.

Tina jordgubbarna och dela dem i mindre bitar, blanda dem med socker, limesaft och rivet limeskal, låt de stå en stund.
Mosa under tiden bananerna och vispa grädden till fyllningen.

Lägg en del av tårtbottnen på ett stort fat. Bred över mosad banan. Spritsa eller bred ut chokladkrämen. Spritsa eller bred därefter ut vispad grädde och lägg på en del av tårtbotten. Bred vit chokladganache på tårtbottnen, spara tillräckligt för att spritsa en ring runt kanten. Fyll ringen med jordgubbarna. Spritsa eller bred över hårt vispad grädde. Lägg därefter på den sista delen tårtbotten. Bred grädde runt tårtan så att den är helt täckt. Klä tårtan med plastfolie och ställ den i kylen.

Garnering:
Vispa grädden hårt. Skiva bananerna. Spritsa fina stjärnor i en cirkel längs tårtans kant. Lägg bananskivor omlott innanför spritsningen. Forsätt på samma sätt tills tårtan är täckt. Tryck fast bananskivor runt om på tårtans kant. Spritsa stjärnor ovanför och nedanför. Avsluta med att strö lite chokladströssel ovanpå tårtan.

Ät och njut!
Visningar:
14614
Sparat:
355

LIKNANDE RECEPT

Min gräddtårta
av wallst
över 2 månader
Min kyckling - ..
över 2 månader
Min goda Jansso..
av ros
över 2 månader
Min goda kyckli..
av Saris
över 2 månader
Félipas fantast..
av TriBeca
över 2 månader
Chokladälskaren..
över 2 månader