Mangotårta

Mangons friska och lite särpräglade smak passar perfekt på en tung och saftig mandelbotten, det blir en verklig godsak till tårtkalaset! Kontrollera bara försiktigt att mangon är mogen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

300 g mandelmassa
3 ägg
2 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
4 mangofrukter

Gör så här

Riv mandelmassan och blanda den med äggen till en jämn smet. Klä en rund form, ca 23 cm i diameter, med bakpapper. Häll mandelsmeten i formen och grädda i 175 grader, ca 35 minuter, tills den är genomgräddad och har fått fin, guldbrun färg.

Ta ut kakan, låt den svalna 5 minuter och lägg på bakgaller att kallna. Rulla eller vik gelatinbladen och lägg dem i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.

Krama ur gelatinbladen, lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten samt citronsaft. Värm till ca 40 grader så att gelatinbladen smälter. Häll upp blandningen i en skål och låt den bli kall och tjockflytande.

Dela mangofrukterna, skär bort skalet och klyfta frukten. Lägg den på mandelkakan i vackert mönster. Droppa gelatinblandningen över och ställ tårtan kallt. Upprepa tills gelatinet är slut. Låt tårtan stå kallt en stund innan du serverar den.
Visningar:
2226
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Mangotårta
av MrsC
över 2 månader
Hallon- och man..
av anluk
över 2 månader
Maffig choklad-..
av Fin
över 2 månader
Ljuvlig mangotå..
av Fin
över 2 månader
Mangotårta
över 2 månader