Magnifik mandeltårta

Magnifik mandeltårta

Betyg (0 röster)
Antal personer
Minst 20
Magnifik mandeltårta

Ingredienser

600 g italienska mandelskorpor
2 dl citruslikör
500 g mörk, gärna bitter, choklad i bitar
125 g mjukt smör
2 stora äggulor
3 dl vispgrädde
Flagad mandel

Gör så här

Krossa mandelskorporna, inte alltför fint, i mixer. Låt dem dra åt sig likören, det tar cirka 20 minuter, blanda om emellanåt.

Smält chokladen i en vid skål i mikron, börja med 1 1/2 minut på högsta effekt. Känn efter med en gaffel om mera smältning behövs. Mikra då ytterligare 15 sekunder i taget tills all choklad är smält.

Rör ner smöret i chokladen och sedan en äggula i sänder.Vispa grädden halvfast och vänd ner den i chokladblandningen.

Klä botten på en rund form, cirka 24 cm tvärsöver och med löstagbar kant, med bakplåtspapper. Strö ett centimeter-tjockt lager likörsmulor i botten, tryck till med blöta knogar.

Bred lika tjockt med chokladkräm på. Om chokladkrämen redan blivit för stel att breda kan hälften ljummas i mikron på låg effekt, 400 watt, 15 sekunder i taget, tills den är lös igen. Rör så ut resten av krämen ut i den ljummade halvan.

Strö kaksmulor över första chokladlagret och bred på chokladkräm igen, så kaksmulor. Avsluta med ett slätt fint lager choklad.

Låt kakan stelna i kylen ett par timmar eller över natten innan den serveras. Lossa då först kakan från kanten med varm kniv innan kanten knäpps av från bottnen. Dra kakan över på tårtfat med hjälp av pappret. Strö ytan prickig av flagad mandel.
Visningar:
3723
Sparat:
68

LIKNANDE RECEPT

Rabarbermousse ..
av MrsC
över 2 månader
Choklad- och ma..
av Bodil56
över 2 månader
Mandeltårta med..
av vanilj
över 2 månader
Mandeltårta med..
av kma21
över 2 månader
Härlig mandeltå..
över 2 månader
Mandeltårta med..
över 2 månader