Mörk chokladtårta

Mörk chokladtårta

Betyg (5 röster)
Mörk chokladtårta

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,75 dl kakao
3 dl socker
125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl standardmjölk
2 ½ dl gräddfil
3 ägg, lätt vispade
1,75 dl grädde, vispad

Chokladglasyr:
50 g mörk choklad
25 g smör
3 tsk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175ºC. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Blanda ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Tillsätt kakao, socker, smör, mjölk och gräddfil, vispa ca 1 minut på medelläge tills allt är väl blandat.

Tillsätt äggen, öka till hög hastighet och vispa ca 4 minuter till en slät och pösig smet. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timme tills en provsticka som sticks ner mitt i kakan är torr när den dras upp igen. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå i formen ca 10 minuter innan den stjälps upp på galler för att svalna.

Gör glasyren. Rör ihop choklad och smör i en liten värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad över sjudande vatten och rör tills både choklad och smör smält. Tillsätt det siktade florsockret i omgångar under omrörning, rör tills glasyren är slät.

Skär itu den kalla kakan på tvären med sågtandad kniv i två runda tårtbottnar. Bred ut vispad grädde på den undre bottnen. Lägg på den övre tårtbottnen och bred ut chokladglasyren i ett jämnt lager ovanpå
Visningar:
17838
Sparat:
427

LIKNANDE RECEPT

Johannas toppen..
över 2 månader
Mörk Chokladmou..
över 2 månader
Fransk chokladt..
över 2 månader
Mammas chokladt..
av Mirre85
över 2 månader
Brooklyn Blacko..
över 2 månader