Lyxbiskvier med chokladtryffel

Choklad!

Betyg (2 röster)
Antal personer
20-22
Lyxbiskvier med chokladtryffel

Ingredienser

200 g sötmandel
4 bittermandlar
3 1/4 dl florsocker
3 äggvitor

Chokladtryffel:
300 g ljus blockchoklad
50 g smör
1 ½ dl vispgrädde

Garnering:
250 g mörk blockchoklad
2 msk matolja

Gör så här

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det i mandelblandningen.

Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Platta till smeten lite. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter i 175°. Lossa kakorna medan de är varma och lägg dem med undersidan upp.

Skär chokladen i små bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Ställ skålen i en kastrull med hett vatten och låt chokladen smälta. Lägg smör och grädde i en annan kastrull och låt det koka upp och smöret smälta. Häll ner gräddblandningen under kraftig vispning i chokladen. Ställ tryffeln att tjockna.

Bred tryffeln toppigt på kakorna och ställ dem kallt minst 1 timme. Dela chokladen till garneringen i mindre bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matoljan. Ställ skålen i en kastrull med hett vatten och låt chokladen smälta. Doppa hastigt den tryffelfyllda sidan av de kalla kakorna i chokladen så att den täcker tryffeln. Vrid kakorna så att överflödig choklad rinner av. Ställ kakorna på papper och låt dem kallna. Förvara kakorna kallt.
Visningar:
2265
Sparat:
84

LIKNANDE RECEPT

Kladdiga browni..
av kladdus
över 2 månader
Chokladtryffel ..
över 2 månader
Chokladtryffel ..
av ehrnie
över 2 månader
Chokladtryffel ..
över 2 månader
Chokladtryffel ..
över 2 månader