Laxfjärilar med räkor och löjrom

Fiskrätt som är jättegod

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 fjärilsstyckade laxfiléer á ca 250 g
2 tsk salt
nymalen vitpeppar
1 - 2 msk olja

Sås:
2 + 2 msk smör
2 msk finhackad gul lök
3 msk tomatpuré
2 fiskbuljongtärningar
3 dl torrt vitt vin
6 dl vispgrädde
1/4 krm cayennepeppar
ev salt

Garnering
Ca 500 g stora oskalade räkor
ca 200 löjrom

Gör så här

Gör såsen så här: Fräs löken lätt i ca 2 msk smör utan att den får färg. Tillsätt tomatpurén som får fräs med ett ögonblick. Späd med vinet och smula i fiskbuljongtärningarna. Koka ihop det till hälften.
Tillsätt grädden och koka upp under vispning samt koka såsen några minuter.Smaka av med salt och en aning cayennepeppar eller ett par varv med vitpepparkvarnen. Vispa slutligen i ca 2 msk kallt smör och sila såsen som nu är klar. Skala räkorna till garneringen. Så här långt kan man förbereda 3-4 timmar före måltiden.
Vid serveringen: Sätt ugnen på 225 gr. Krydda laxfjärilarna med salt och en aning vitpeppar. Pensla fiskskivorna lätt med olja och lägg ut dem på en smord långpanna. Ställ pannan i ugnen 6-10 minuter beroende på laxskivornas tjocklek.
Värm under tiden räkorna lätt med ca 1 msk smör och ca 2 msk vatten i en liten kastrull med lock. OBS! Låt inte räkorna komma i kokning. Lägg upp laxfjärilarna på stora varma fat eller portionstallrikar tillsammans med potatistopparna. Garnera laxen med räkor och löjrom. Slå en del av såsen runt omkring samt bjud resten i en kanna bredvid. Servera omedelbart.
Visningar:
3227
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Skärgårdsröra m..
av ros
över 2 månader
Laxtårta med lö..
av babbs
över 2 månader
Rödlökscheeseca..
av ros
över 2 månader
Gourmetrulle me..
över 2 månader
Laxfjärilar med..
över 2 månader