Kycklingfilé med rosa sås

En mager och god rätt med grillad kycklingfilé och grapefruktsås. Endast 208 kalorier/portion

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 tsk risvin eller torr sherry
4 tsk honung
4 tsk soja
3 blodgrapefrukter
1 tsk farinsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk maizenamjöl + 4 tsk vatten
2 knippar färs, grön sparris
1 knippa vattenkrasse

Gör så här

Blanda vin, honung och 2 tsk soja. Tillsätt kycklingfiléerna och vänd dem så att de täcks av marinad. Täck med aluminiumfolie och marinera i kylen i en timma.

Skala 2 grapefrukter med en kniv. Håll dem ovanför en tallrik så att juicen tas till vara. Skär ut klyftorna från den vita hinnan och lägg åt sidan. Pressa den tredje grapefrukten och häll över juicen till den som tidigare tagits tillvara.

Blanda grepefruktjuice, socker, ingefära och resten av sojan i en kastrull. Blanda maizenan med 4 tsk kallt vatten och tillsätt blandningen till kastrullen. Rör om i såsen tills den tjocknar. Sätt ner till låg värme och låt såsen sjuda till i en minut. Tillsätt grapefruktsklyftorna och låt dem värmas upp i ca en minut.

Sätt ugnens grill på högsta värmen. Klä ett grillgaller eller en plåt med ugnsfolie. Lägg kycklingfiléerna på foliet och grilla 10 cm från värmen, 2 minuter på varje sida. Sänk till medelvärme och grilla ytterligare 4 minuter på varje sida.

Koka upp saltat vatten. Ansa sparrisen och låt dem sjuda tills de börjar bli mjuka. Lägg upp sparris och kycklingfiléer på 4 tallrikar. Portionera upp sås och grapefruktklyftor, garnera och servera.
Visningar:
2376
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé me..
av Vompa
över 2 månader
Gratäng med kyc..
av mafia
över 2 månader
Kycklingfilé i ..
av -karo-
över 2 månader
Räkris med rosa..
av Queenie
över 2 månader
Risottobullar m..
över 2 månader
Kycklingfilé me..
av ros
över 2 månader