Krämig vaniljdessert

Denna krämiga dessert är smaksatt med vaniljstänger och apelsin. Är du ute efter nåt riktigt gott så laga denna vaniljdessert.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 3/4 dl mjölk
2 vaniljstänger
1 nypa salt
4 ägg
½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
1 tsk potatismjöl
1 apelsin
1 3/4 dl vispgrädde

Garnering:
Riven choklad
Körsbär

Gör så här

Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna på längden och lägg ner dem i mjölken. Hetta upp mjölken men låt den inte koka. Skrapa ur de svarta vaniljfröna ur stängerna och blanda ner dem i mjölken. Tillsätt en nypa salt.

Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggulorna och sockret poröst. Blanda mjöl och potatismjöl och sikta ner mjölblandningen i äggulesmeten.

Rör ner den heta mjölken i ägguleblandningen under ständig omrörning. Låt blandningen sjuda upp under omrörning tills krämen har tjocknat. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och rör om tills krämen svalnar.

Skölj och borsta apelsinen. Riv skalet fint. Halvera apelsinen och pressa den ena halvan. Blanda ner apelsinskalet och 1 msk färskpressad apelsinsaft i krämen.

Vispa äggvitorna och grädden hårt var för sig. Vänd först ner äggvitorna och sedan grädden i krämen. Fyll portionsformarna med kräm och kyl dem fram till serveringen. Garnera ev med riven choklad och ett körsbär.
Visningar:
2259
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Krämig morotsso..
över 2 månader
Krämiga fudge
över 2 månader
Krämig soppa fö..
av UllaC
över 2 månader
Krämig tårta
över 2 månader
Grillad entrecô..
av Zeta
över 2 månader