Konstantins krokantstrutar

Vackra som smycken är dessa strutar med en spritsad smörkräm, smaksatt med nötkrokant. Strutarna är lite pyssliga att göra, men resultatet blir fantastiskt gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Strutar:
50 g smör eller margarin
1 ägg
½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl hasselnötskärnor
1 dl strösocker
100 g smör eller margarin
2 dl florsocker
1 msk kakao
1 äggula

Gör så här

Börja med strutarna. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör ner det smälta matfettet och mjölet i äggvispet.

Markera 8 rundlar, ca 12 cm i diameter, på bakplåtspapper, 2-3 per papper. Lägg ett papper med rundlar på en plåt. Bred ut smeten tunt i rundlarna.

Grädda dem mitt i ugnen, ca 5 minuter. Lossa kakorna genast från pappret och rulla ihop dem till små strutar innan de svalnar.

Upprepa med nästa omgång rundlar tills alla kakor gräddats och rullats.

Gör fyllningen. Hacka nötkärnorna grovt. Smält strösockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Rör i nöthacket. Häll upp nötkrokanten på en plåt. Låt den kallna. Stöt nötkrokanten lätt i en mortel.

Rör matfett, florsocker och kakao smidigt, gärna med elvisp. Blanda i äggulan och ca hälften av nötkrokanten i smörkrämen.

Fyll en spritspåse med nötfyllning. Fyll strutarna med nötfyllning. Strö resterande nötkrokant på smörkrämstoppen. Låt strutarna stå i kylen fram till serveringen.
Visningar:
693
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.