KOKOSPANNKAKOR

Ovanliga, supergoda pannkakor!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
KOKOSPANNKAKOR

Ingredienser

4 tsk kokosflingor
8 cl vetemjöl
4 cl rismjöl
4 msk strösocker
2,5 dl kokosmjölk
1 st ägg , lättvispade
smör
4 st bananer
8 cl farinsocker
8 cl saft av lime
limeskal

Gör så här

1. Bred ut riven kokos på en ugnsplåt och rosta på 150 grader i 10 minuter till sden är mörkt gyllene. Skaka plåten då och då. Häll kokosen av plåten så fort den är färdig, så att den inte bränner vid. Ställ undan.

2. Blanda vetemjöl och rismjöl i en medelstor bunke. Rör ner socker och kokosflingor med en sked. Gör en grop i mitten av mjölet, häll i en blanding av kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet.

3. Smält lite smör i en teflon panna eller crêpepanna. Häll 4 matskedar pannkakssmet i pannan och stek på medelstark värme tills undersidan är gyllene. Vänd pannkakan och stek på andra sidan. Lägg upp pannkakan på ett fat och täck med kökshanduk så att den håller sig varm. Upprepa med resten av pannkakssmeten, och lägg i mer smör i pannan när det behövs.

4. Skär bananerna i tjocka skivor på diagonalen. Smält smöret i pannan, lägg i bananerna och vänd dem tills de är täckta med smör. Stek på medelstark värme tills bananerna börjar bli mjuka och blir bruna. Strö över farinsocker har smält. Rör ner limesaften. Fördela bananerna på pannkakorna och vik i hop dem. Strö över rostad kokos och strimlat limeskal.
Visningar:
7727
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Kokospannkakor ..
av evaldo
över 2 månader
Kokospannkakor
över 2 månader
Kokospannkaka L..
av KikkiJ
över 2 månader
Kokospannkaka g..
över 2 månader
Kokospannkakor ..
av Fin
över 2 månader
Kokospannkaka
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR