Kokoskyckling från Kenya

Den är gräddig len och precis lagom stark. Och kyckling i kombination med kokos kan nästan inte misslyckas. Prova så får du se!

Betyg (8 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stycken kycklinglår
2 msk olja
1 gul lök
1 halv liten röd chilifrukt
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
Rivet skal av en halv citron¨
2 msk tomatpuré
2 msk kokos
1 burk kokosmjölk
Eventuellt lite vatten

Gör så här

Du behöver:kniv, skärbräda, måttsats, vitlökspress,stor stekpanna med höga kanter och lock, liten stekpanna, stekspade,skål.

1.Tvätta citronen i varmt vatten och torka den. Dela löken och ta bort det yttersta pappriga skalet. Hacka löken i så små bitar du kan.
2. Skär längs med chilifrukten så den öppnar sig. Det gäller att vara försiktig för chilipeppar är väldigt stark och den gör ont att få i ögonen eller på läppen. Det är de små fröna som är starkast, så om man försöker att inte ta i dom klarar man sig. Sätt ena handen i en plastpåse(om du inte har plasthandskar hemma asså)
Ta bort de vita fröna med fingrarna i plastpåsen. Lägg dom direkt i papperskorgen. Vänd försiktigt av plastpåsen och släng den.
3. Häll olja i den stora stekpannan och sätt den på medelsvag värme. När oljan blivit varm, lägg i kycklingbitarna och stek dem i 3 minuter på varje sida de ska inte bli genomstekta. Lägg dem åt sidan i en skål.
4. Lägg i en ny matsked olja i stekpannan och lägg i lökhacket och pressa i vitlöksklyftan. Stek i 3-4 minuter eller tills löken är mjuk och genomskinlig.
5. Lägg i ingefära, curry, salt och socker och rör om. Riv sedan ner citronskal. Lägg i tomatpuré och kokosmjölk. Rör om ordentligt så att allt blandas. Lägg i kycklingen. Lägg på locket och låt grytan koka i 30 minuter. Den ska bara bubbla lite annars är den för varm.
6. Lägg under tiden den rivna kokosen i den mindre stekpannan, (utan smör eller olja!) . Sätt den på medelstark värme och rör om hela tiden, när kokosen blivit lite ljusbrun är den klar. Ställ åt sidan.
7. Lägg upp kycklingen, strö över den rivna kokosen och servera med ris.
Visningar:
4017
Sparat:
198

LIKNANDE RECEPT

Budapestrulle f..
av UllaC
över 2 månader
Kejsarbröd från..
av kassy
över 2 månader
Borscht från Uk..
av irko
över 2 månader
Magdara - ris- ..
över 2 månader
Royas vildsvinb..
av roya54
över 2 månader