Kalkonfilé med broccoli

Kalkonkött är mycket mört och fettsnålt. Med denna läckra broccolifyllning blir det också något av en kulinarisk höjdare.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g broccoli
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad morot
30 g smör
3 msk ströbröd
1 knippe slätbladig persilja, finhackad
Salt
Svartpeppar
600 g kalkonbröstfilé
2 msk torr vermouth
4 dl hönsbuljong
2 msk matlagningsgrädde
2-3 kvistar dragon

Gör så här

Dela broccolin i bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i broccolin och koka 5 minuter. Låt broccolin rinna av och finhacka den. Blanda med löken och moroten. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Fräs grönsakerna tills all vätska har avdunstat. Rör ner ströbröd och persilja. Salta och peppra. Ta av från värmen.

Sätt ugnen på 175 grader. Kalkonbröstet ska formas till en stor, platt skiva. Detta gör man genom att först skära ett snitt längs den plana delen av köttet, som om du skulle skära en skiva som är ⅓ av hela bröstet. Plana ut och banka lätt med handen eller en köttklubba. Fortsätt sedan med ännu ett snitt längs den plana delen. Platta till och banka ut.

Bred ut grönsakerna på köttet i ett tunt lager. Spara överblivna grönsaker. Rulla ihop köttet och bind ihop det med hushållssnöre.

Hetta upp resten av smöret i en ugnsfast panna och bryn kalkonsteken runtom. Häll på vermouth och hönsbuljong och sätt in i ugnen 30-40 minuter.

Ta upp köttet ur stekskyn och håll det varmt. Koka skyn ca 3 minuter. Lägg i de överblivna grönsakerna och mixa till en sås med en handmixer. Rör ner grädden. Salta och peppra. Ta av dragonbladen från kvistarna, grovhacka dem och rör ner dem i såsen. Ta av såsen från värmen. Ta bort snöret från köttet och skär det i tunna skivor. Servera köttet med såsen.
Visningar:
5699
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Pastagratäng me..
över 2 månader
Gratinerad tors..
av Neta52
över 2 månader
Grekisk fiskgra..
över 2 månader
Råstuvad potati..
över 2 månader
Rotad broccoli ..
över 2 månader
Pistage- och ch..
över 2 månader