Quantcast

Norska recept

Laddar...
Din sökning gav 406 träffar
Barbros kanelgömmor

Ett trevligt alternativ till den klassiska kanelbullen som har blivit en favorit både bland stora och små. Grundreceptet är tänkt att bli 24 st, men då blir de ganska stora. Tycker det blir mera lagom..


Vaniljsås på mjölk
Vaniljsås på mjölk

Letade efter vaniljsås utan tjock grädde i men hittade ingen, nu har jag tittat i min mors gamla kokbok från 1913 och hittade.

Goda mjukkakor

Detta är ett gammalt recept som kommer från min mormor. Min mamma brukade baka dessa mumsiga kakor då jag var liten, och nu bakar jag dem själv. Jag kände att jag ville dela med mig av dessa läckerhe..
Smal broccolisoppa

Mättande, snabb, god, billig och nästan inga kalorier. Vad mer kan man önska sig av ett recept? Den blir mycket krämigare om man gör den på färsk broccoli, men det fungerar även med fryst. Fast då..


Kocken underbara skaldjursoppa

På semestern för några veckor sedan var vi i Smögen och åt en fantastiskt god skaldjurssoppa. Fräck som jag är frågade jag kocken om receptet. Han skrev ner det på en lapp utan angivna mängder på råva..

Lapskojs Gammaldags Engelsk

Detta recept har funnits i vår släkt sedan 1890:talet, och är inte vad man brukar kalla lapskojs. Då min mors morfar, som var sjöman och seglade mest med engelsmän, tog hem det från England (Liverpo..