Hasselnötstryffel

Julgodis

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 30
Hasselnötstryffel

Ingredienser

125 g ljus blockchoklad
50 g osaltat smör
2 msk grädde
50 g malda hasselnötter
250 g mörk blockchoklad, hackad
30 hasselnötshalvor

Gör så här

Lägg den ljusa blockchokladen i en liten bunke. Blanda smör och grädde i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält.

Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta vätskan över chokladen. Rör om med träsked tills chokladen har smält och smeten är slät. Tillsätt malda hasselnötter och blanda väl.

Låt smeten svalna i kylskåp i 15 minuter eller tills den är fast nog för att kunna berarbetas. Rör om då och då under tiden. Rulla små bollar av smeten, en struken matsked åt gången. Lägg bollarna i kylen i ytterligare 15 minuter eller tills de har fast konsistens.

Täck en bakplåt med folie. Lägg den mörka chokladen i en medelstor värmetålig bunke, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och är slät. Låt den svalna något. Doppa tryfflarna en i taget i chokladen med hjälp av två gafflar, låt lös choklad rinna av och lägg sedan tryffelbitarna på plåten.

Kläm snabbt fast en halv hasselnöt på varje tryffel innan chokladen hinner stelna. Ställ tryffeln i kylskåp i 30 minuter. Kan förvaras i lufttät burk i kylskåp upp till 2 veckor.
Visningar:
3199
Sparat:
130

LIKNANDE RECEPT

Hasselnötstryff..
av Amika
över 2 månader
Hasselnötstryff..
av Fin
över 2 månader