Giselas supergoda potatissallad

Denna goa sallad gjorde alltid Gisela när det var grillfest på gång..eller annan bjudning. Tyvärr finns hon ej kvar bland oss andra längre, MEN hon var en fena i köket !! En gång på ett 30-års kalas så gjorde vi en jättestor sats i ett babybadkar !! Även till ett bröllop gjordes detta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Giselas supergoda potatissallad

Ingredienser

1 kg potatis (fasta)
1-2 inlagd ättiksgurka (hela) som sedan hackas
1-2 lökar
250 gr falukorv
1-3 kokta ägg
400-500 g majonäs
Salt
Peppar
Ev. crème fraiche för mildare smak

Gör så här

Använd helst "gammal potatis", då nypotatis/färskpotatis ej tar emot vätska så bra. Skala potatisen. Koka den i 20 min eller tills den är klar, beroende på storlek på potatisen.
Skiva den ner i en serveringskål. Koka ägg i ca 10 min, skala och hacka i småbitar. Gör likaså med den råa löken och falukorven. Även gurkan ska hackas i små bitar (går lika bra med ett halvt glas smörgåsgurka). Blanda ihop allt i serveringsskålen. Blanda även ner lite utav "saften" ifrän gurkglaset, ca 1/2 till 1 dl, allt efter egen smak. Blanda in majonäs ( och eventuellt crème fraiche för lättare smak) i serveringsskålen.Personligen tar jag lite mer än halva mängden majonäs och resten crème fraiche (ej lätt crème fraiche då den blir rinnig).

Salta och peppra efter egen smak (styrka..) Blanda runt allt ordentligt i serveringsskålen och sätt in kallt i kylen över natten. Blir bäst smak om man låter den stå en natt i kylen så att allt "gojjsar" ihopa sig ordentligt !

Ta ut den dan efter då det är dax för...Grillpartyt eller liknande...Vill man kan man finhacka gräslök och blanda i precis inann servering.
Visningar:
3544
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Supergod potati..
över 2 månader
Tacopaj den sup..
av MrsC
över 2 månader
Annorlunda pota..
av Jessika
över 2 månader
Honungs- och ch..
av ros
över 2 månader
Fransk potatiss..
över 2 månader
Potatissallad m..
av Annafbg
över 2 månader