Fräscha melondrinkar

Dessa delikata drinkar kommer att bli sommarens höjdpunkt. Drinkarna är både färgglada, goda och törstsläckande.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 glas

Ingredienser

2½ dl strösocker
4½ dl vatten
1 stor cantaloupmelon
Saften av en stor apelsin
1 stor honungsmelon eller galliamelon
1/4 tsk malen ingefära
Saften av en lime

Gör så här

Värm sockret tillsammans med vattnet i en kastrull. Värm sakta tills sockret är helt smält och koka sedan upp blandningen. Låt det sjuda 5 minuter tills blandningen är tjockflytande. Låt svalna helt.

Dela cantaloupmelonen på mitten och kärna ur. Gröp ur fruktköttet från skalet och mixa fruktköttet i en mixer till en jämn puré. Mät upp 4½ dl melonpuré i en grund plastskål och blanda purén med hälften av sockerlagen och all färskpressad apelsinsaft.

Dela honungsmelonen, kärna ur och kör fruktköttet i en mixer. Mät upp 4½ dl melonpuré i en annan grund plastburk och blanda ner resten av sockerlagen samt ingefära och färskpressad limesaft.

Täck över båda behållarna och frys i 1-2 timmar till en jämnfrusen smet. Rör i melonpuréerna med en gaffel för att få bort ev isklumpar. Frys ytterligare 1-2 timmar. Rör om då och då.

Portionera upp den frusna cantaloupblandningen i glas och lägg sedan honungsmelonblandningen ovanpå. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Man kan använda sig av de frysta melonrörorna till att göra drinkar. Häll upp lagom med vodka i ett högt glas, fyll på med "melongegga" och ev lite Sprite. Det är min favoritdrink! Den här drinken hade jag som välkomstdrink på nyår, funkar lika bra på vintern som på sommaren!
Visningar:
9431
Sparat:
120

LIKNANDE RECEPT

Höstens fräscha..
över 2 månader
Melindas fräsch..
över 2 månader
Min fräscha kal..
över 2 månader
Fräscha fisktac..
över 2 månader
Veganska biffar..
över 2 månader
Älgfärsburgare ..
över 2 månader