Fluffiga underbara thekakor

Dessa thekakor har jag bakat ikväll och aldrig har thekakor jag bakat blviit så bra, mjuka och luftiga....som thekakor man köper i butik men godare :)

Jag höftar alltid när jag bakar men jag har försökt skriva på ett ungefär hur mycket jag använt.

Betyg (8 röster)
Antal personer
ca 30 st

Ingredienser

2 paket jäst
1 dl socker
2 hg smör/margarin
6 ½ dl mjölk
ca1,5 kg Vetemjöl special
½ tsk salt

Gör så här

(jag mäter aldrig ingredienserna men det går åt knappt en påse, häll i tills degen är smidig helt enkelt, men tydligen var jag tvungen att skriva ungefär hur mycket mjöl som går åt för att receptet skulle godkännas här)

Lös upp jästen i den fingervarma degvätskan (smör och mjölk), tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Jag brukar alltid göra min degar i en assistent och fyller på mjölet lite eftersom för att få en perfekt smidig deg.

Jäs i 30 min, baka ut till thekakor, tänk på att kavla dom ganska tunnt för dom jäser ordentligt på höjden sen.

Låt thekakorna jäsa i ytterliga 30 min efter att dom blivit utbakade. Sätt ugnen på 250 grader och sänk genast till 225 när första plåten sätts in, grädda tills kakorna är gyllenbruna ca 7-8 minuter. Pensla dom med lite vatten och lägg dom att svalna under bakduk.

Jag brukar alltid flytta över thekakor som fortfarande jäser till varma plåtar efter varje gräddad plåt, då får brödet lite extra hjälp med jäsningen :)
Visningar:
3555
Sparat:
111

LIKNANDE RECEPT