Ett fantastiskt bröd

Så enkelt att den mest ovana kan klara det!Så gott att det passar till det mesta.

Betyg (3 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl special
2 dl vetemjöl spec. till utbakning av degen

Gör så här

1. Mät upp vatten och mjölk i en stor bunke.Smula ner jästen i bunken och lägg i salt och honung.Häll över lite av "mjölkvattnet".Rör om med en trägaffel,häll i resten av "mjölkvattnet" och rör ner mjölet.
2. Arbeta snabbt ihop den lösa degen för hand och inte i maskin.Strö ca.2 msk vetemjöl spec. över degen ,täck bunken med en handduk och jäs 1-1,5 timme.
3. Värm ugnen till 240-250 grader.Täck två bakplåtar med bakplåtspapper.
4. Strö ut 1/2-1 dl vetemjöl spec. på bakbordet.Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen på det mjölade stället.KNÅDA INTE!"Jäsbubblorna ska få vara kvar.
5. Strö ytterligare ca.1/2 dl vetemjöl spec. över degen.Platta försiktigt ut hela degsjoket med handen men kläm som sagt inte ut degen för mycket.
6. Skär snabbt(enklast med degskrapa av metall)degen i 6-7 cm smala "remsor".Dela sedan varje remsa i 2-3 delar "på snedden".Det gör inget om bröden inte får samma fason,bara de har ungefär samma storlek.
7. Lägg bitarna på plåtarna.Grädda den första plåten direkt när den är full.Behöver alltså inte jäsa först.Grädda ca.10-12 min eller tills bröden fått fin färg.
8. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.
Visningar:
2601
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.