Ensaladilla Rusa - Rysk sallad

En typisk tapas rätt i Spanien men spanjorerna äter den tillochmed som ensamrätt med bara lite sallad och bröd till. Precis som alla nationella rätter finns det lika många recept som kockar på denna sallad. Här kommer min variant.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Ensaladilla Rusa - Rysk sallad

Ingredienser

8 medelstora potatisar
2 morötter
3 hårdkokta ägg + 2 till garnering
160-200 gr tonfisk i olivolja (vet inte om det finns i Sverige) går lika bra med tonfisk i vatten men då måste man ha olivolja att smaksätta med)
gröna oliver utan kärnor efter egen smak
Majonnäs
Salt
Olivolja
Röd paprika för garnering
Sallad till garnering

Gör så här

Skala potatis och morötter - dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Lägg upp på ett skärbräde och hacka till små bitar. Salta lite. Hacka oliverna och finfördela tonfisken i en bunke. Tillsätt potatisen och morötterna och rör om tills det blir en "gegga". Potatisen får gärna mosas sönder. Blanda i äggen hackad i mindre bitar (varje ägg delat i 8-10 bitar dvs inte allt för finhackad). Tillsätt salt och olivolja vid behov och bred ut blandningen på en djupare tallrik. Bred ett lager majonnäs över innan salladen ska ätas. Garnera med hela oliver, ägghalvor, fint skurna paprika skivor och sallad. När man tar för sig av salladen blandar man in majonnäsen i salladen och äter gärna med ett gott vitt bröd.
Visningar:
16819
Sparat:
219

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.