Bröd med soltorkade tomater

Ett mycket gott bröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

10 g torrjäst
1 tsk strösocker
3 dl fingervarmt vatten
450 g lantvetemjöl, plus lite extra till utbakningen
1 tsk salt
2 tsk torkad basilika
2 msk tomatpasta av soltorkade tomater eller tomatpuré
1 msk vegetabiliskt margarin till formen
1-2 soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade

Gör så här

Lägg jäst och socker i en skål. Rör ut det med 1 dl av vattnet. Jäs på varm, dragfri plats i ca 15 minuter eller tills det börjat skumma sig.
Blanda mjöl och salt i en degbunke. Gör en grop i mitten och stillsätt basilika, jästblandning, tomatpasta och hälften av resterande vatten. Rör in mjölet successivt med en träslev, tillsätt resten av vattnet lite i taget och arbeta ihop till en deg.
Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord och knåda den i 5 minuter. Täck med oljad plastfolie och låt degen jäsa på varm plats i 30 minuter eller tills den jäst till dubbla storleken.
Smörja en eliters brödform med margarinet. Ta fram degen och kåda in de soltorkade tomaterna. Knåda ytterligare 2-3 minuter. Lägg degen i den smorda brödformen och låt den jäsa i 30-40 minuter eller tills den blitt dubbelt så stor igen. Gädda brödet i 190 grader i 30-35 minuter eller tills färgen blivit gyllengul. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt då man knackar på det. Låt det svalna något på brödgaller och servera
Visningar:
2624
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Bröd med soltor..
av epi
över 2 månader
Baconlindad kyc..
över 2 månader
Fläskfilé med s..
av MrsC
över 2 månader
Stekt kycklingf..
över 2 månader
Ljuvlig tonfisk..
över 2 månader