Ananaspajernas paj

En paj långt utöver det vanliga. Den är saftig, syrlig och söt på en gång. Jag tappade bort receptet en gång och sökte bland mängder av recept för att finna det åter. Bland vänner och bekanta över hela världen Såväl från Barbados som Hawaii. En dag fann jag det åter. Jag delade med mig av detta recept. Till bl.a. Stjärnkockar på Barbados hotell – de blev alldeles lyriska.
Den är mycket enkel och snabb att göra – och resultatet blir enastående. Du behöver inte ha vare sig grädde, glass eller vaniljsås till. Jag lovar dig.

Betyg (5 röster)
Antal personer
ca.6

Ingredienser

Deg:
4-5 dl Vetemjöl
200g Smör
1 1/3 dl Socker
1 1/3 tsk Bakpulver

Fyllning:
2 Ägg
½ dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
500 gr Ananas (krossad)
2 dl Créme Fraiche

Gör så här

Blanda alla deg ingredienserna till en smidig deg och låt vila ca. 1 timma. Kavla 2/3 av degen till botten och spara 1/3 till en kant. Rulla två rullar av degen. Tvinna dem och lägg
dem som kant.

Vispa ägg socker och vaniljsocker fluffigt och låt ananasen rinna av i en sil, blanda ner ananas och creme fraiché i äggsmeten

Häll i Fyllningen i den degbelagda formen och grädda pajen i 175 till 200 graders värme (allt beroende hur "varm" din ugn är) i ca. 35 minuter. Grädda gärna på bottenfalsen i ugnen (över+undervärme) så blir den inte så lätt bränd.

Då pajen är färdig skall den ha en gyllenbrunfärg.
Visningar:
4970
Sparat:
363

LIKNANDE RECEPT

Supergod vegeta..
av kla01
över 2 månader
Paj med fetaost..
av lennali
över 2 månader
Paj med tre sor..
över 2 månader
Broccoli & mozz..
av Kiku90
över 2 månader
Vegetarisk paj ..
över 2 månader
Tomat och basil..
av LenaBE1
över 2 månader