Aftereightbollar

Oerhört enkelt och snabbt recept på chokladbollar med ett plus i kanten! Väldigt mättande och goda bollar!

Betyg (1 röst)
Antal personer
3-5
Aftereightbollar

Ingredienser

225 g After eight, Thin chocolate mints
100 g smör
1 dl socker
½ msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
3-4 dl havregryn
1-2 msk kallt vatten.
Pärlsocker eller annan garnering

Gör så här

Att använda smöret kan du göra på två sätt, men jag föredrar att skära smöret först i små bitar i smeteten. Men du kan också välja att smälta smöret, då klumpar det inte lika mycket, när du formar bollarna.

Därefter blandar du ihop basen; Socker, Havregryn, Kakao, vaniljsocker och smöret.

Blanda ihop ingredienserna tills du får någolunda bra smet.

Nu kommer delen som är lite speciell att smälta After eighten. Jag har testat två vägar, smälta smöret med margarinen, vilket fungerar väldigt bra. Men det är svårt att forma bollarna och det tar lång tid på att vänta på det inte ska vara varmt. Fungerade inte bra med matbredaren här, för eighten är kladdig! Och du måste använda mer eight än vad du egentligen behöver.

Jag prioterar alltid tid då jag är i köket, så jag väljer att smälta after eight i mikron. Du behöver inte köra länge för att innehållet i after eight skall smälta och bli varmt. Kör 15sek, rör om 10sek, sen rör om och se till att du får ut innehållet i eighten i så fall smälter chokladen. Därefter häll ner after eighten i smeten.
Tänk på att after eighten blir varm och när du väl börjat med smeten, så blir du väldigt kladdig om fingrarna, för du ska ju forma bollarna. Men det gäller att vara snabb här =) För chokladen stelnar fort!!

Men som sagt jag prioterar att det ska gå fort, därför använder jag Matbredare, till den första blandningen. Efter det kör jag med händerna.

Därefter kan du ha valfri garnering på.
Sen kan du gratulera att du har gjort de godaste chokladbollarna!
Visningar:
3129
Sparat:
103

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.