Äggtoddy

Äggtoddy är förmodligen påskens enklaste dessert. Dessutom kan du smaksätta den på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 port.
Äggtoddy

Ingredienser

4 äggulor
4 msk socker

Gör så här

Vispa äggulor med socker tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit. Servera i vackra glas eller i udda kaffekoppar i olika former, mönster och kulörer.

Lyxtoddy:
Blanda 2 delar äggtoddy från grundreceptet, med 1 del vispad grädde.

Choklad:
Riven mörk choklad med hög kakaohalt gör äggtoddyn lite mer vuxen. Med riven ljus choklad eller O´boy blir den barnsligt god.

Apelsinzest:
Skölj en apelsin och skala det yttersta skalet tunt (zest). Strimla och rör ner en del av skalet i toddyn med några droppar saft från frukten. Toppa med resterande zest.

Färska bär:
En topping av bär blir friskt och gott. Prova med hallon, blåbär eller björnbär. Toppa gärna med en klick vispgrädde.

Muskotnöt:
Färdigriven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. En knivsudd eller två ger toddyn en karaktäristisk, kulinarisk elegans. En äggtoddy för finkännaren.

Flagad, rostad mandel:
Den rostade mandeln bryter mot äggtoddyns lena, milda sötma, både i smak och konsistens. Flaga och rosta själv i stekpannan eller köp den färdig.

Rostad kokos:
Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn (grundreceptet).

Konjak eller rom:
Den som håller på traditionen spetsar sin äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom. Till den senare blir det även gott med några krossade myntablad.

Godis – non stop:
Små och stora barn älskar att få sin äggtoddy med knaprigt karamellgodis. Non stop blir härligt färglatt och salta karameller som hackas till strössel blir farligt gott.
Visningar:
28438
Sparat:
185

LIKNANDE RECEPT

Fryst äggtoddy
över 2 månader
Äggtoddy cheese..
över 2 månader
Äggtoddy med fr..
av tina62
över 2 månader
Alkoholfri Äggt..
av MoHa
över 2 månader
Äggtoddy/Eggnog
över 2 månader