Vinreklam i Nyhetsbreven

Dela
Är det bara jag som stör mig på att två gånger i veckan få reklam om olika vinsorter via matklubbens nyhetsbrev? Nog för att jag gärna dricker vin, men inte har man väl tid att beställa och dricka alla dessa sorter man får reklam om, eller ens råd som den fattiga student jag är. Dessutom borde ni ju tänka på att det förmodligen finns minderåriga som är medlemmar här och inte alls borde få reklam om vin 2 gånger per vecka. Jag tycker att det är dåligt främjande av en recepthemsida (Sveriges största?) att vara så intresserade av vin och främja det till dessa grader. Jag antar att ni får in en massa pengar genom att skicka ut vinreklamer, men ni får väl hitta någon annan inkomstkälla.

Man borde I alla fall kunna välja att inte vilja ha all vinreklam då den dessutom fyller upp min inkorgen så man inte hittar de viktiga mailen.
Alltså reklam är reklam... Även om ett barn ser en vinflaska i en reklam så är det ju inte väldigt troligt att de blir sugna på att snutta lite på vinet i mamma och pappas samling för det...
Här på matklubben är det reklam för vin, på facebook där jag tror att det är mycket mer barn och ungdomar som hänger än här, gör de reklam för bantingspiller vilket jag tror är BRA mycket mer skadligt än någon vinreklam i världen... För de bantningspillren är receptfria och i dagens samhälle där 7 åringar kan få för sig att de ska "banta", så tycker jag nog att DET är mer skrämmande och skadligt. Men det är bara min åsikt...
Skrivet av frucaos den 10 jun 2012

Kan ändå hålla med om att det inte är så lämpligt med just reklam för alkohol ... (har inte nyhetsbrevet längre, men det poppar ju upp sidor när man öppnar sajten ibland)


Det finns tilläggsmoduler till både Firefox och Chrome (IE vet jag inte eftersom jag inte använder den läsaren)

Till FF: AdBlock plus, FlashBlock och NoScript

Till Chrome finns samma tillägg med undantag för NoScript. Men det finns ett annat tillägg med samma funktion som heter NotScript

Installerar du dessa tre tillägg i din webbläsare så plockar det 99% av all reklam. Som en extra bonus laddas sidorna dessutom på en bråkdel av den tid det brukar ta annars eftersom reklamen är det allra tyngsta att ladda hem. Det går att vitlista enskilda sajter, så om du spelar FarmVille eller nåt annat online-spel så är det inget hinder.

Som ett exempel kan jag ta den allra tyngsta svenska sidan, som är aftonbladet.se. Normalt kan den ta upp till en halv minut (xDSL 24 Mbit) att ladda helt. Med tilläggen tar den bara 2-3 sekunder att ladda.

Gå till mozilla.com eller till Chrome Web Store och hämta tilläggen, det är inte svårt alls. Men tänk på att MK existerar tack vare reklamintäkterna, så gör det inte om du inte är extremt störd av reklamen.

Redigerat den 10 jun 2012 kl. 11:49
Men jag kan ju iofs hålla med om att MK kunde låta bli att skicka ut nyhetsbrev med alkoholreklam till minderåriga. De har ju medlemmarnas födelseår och kan göra en gallring innan utskick med alkoholreklam går iväg. Okej, det är inte alla som har uppgett rätt ålder eller ens uppgett ålder öht, men det är det ju inte så mycket att göra åt.

Redigerat den 10 jun 2012 kl. 17:08