Tips på hushållsassistent!

Dela
Min 20 år gamla Bosch gick sönder för ett par veckor sedan,och efter mycket funderande så blev det en Ankarsrum Assistent. Jag bakar mycket matbröd och den klarade största degen så det avgjorde saken för min del. Det följde även med en del tillbehör, köttkvarn, krovhorn, extra vispskål och dubbelvispar. Jag har hunnit bakat en del och och gjort lammkorv med hjälp av köttkvarn och korvhornet, allt med bra betyg av familjen . Det fanns många andra tillbehör att köpa till efter behov. Hoppas nu bara att den håller lika länge som min gamla!
Går själv i samma tankar, funderade på en KitchenAid. Men jag har nu hört att när man knådar degar så åker degen upp och in i själva maskinen men att den är kan annars vara kanon!

Väntar med spänning på vilka tips det kan komma in och ska under tiden kolla in vad Ankarsrum är för något. :-)
Jag har en bosch som jag köpte 1975 med den stora skålen 7 liter och den går perfekt, har även en kitchen aid, jag använder bosch till dom stora baken och kitchen aid till dom mindre baken, tycker att båda är perfekta.
Jag köpte min bosch för 900 kr och den har verkligen fått arbetar, är det en maskin du skall ha till stora bak mest skulle jag inte köpa kitchen aid den har för liten skål och har inte en lika kraftig motor
Sedan jag börjat baka surdegsbröd tycker jag inte att min fyrtioåriga Kenwood räcker till och har sett att Ankarsrum finns att köpa här i England. Nu är vi bara två personer i hushållet och jag undrar om den också fungerar bra med mindre kvantiteter.
Kan man t.ex göra kakor där man rör ihop smör och socker och sedan tillsätter ägg? Det är ett vanligt tillvägagångssätt i Engelska recept.
Hej!

Har inte läst alla inlägg, men tänkte ändå tipsa om en betydligt bättre OCH snyggare assistent. Nämligen Assistent. Googla så får du se den som vinnare av bäst i test osv. Den är svensktillverkad, har inte så otroligt många tillbehör man måste köpa till och motorn sitter i underdelen (till skillnad från Kitchen Aid) vilket gör den lika stark som de gamla hederliga assistenterna från 70-talet. Men den är ändå smidig att ha stående framme eller plocka fram. Som sagt: googla!

Mvh

Anna