En liter mjölk...

Dela
Nu har det som i alla fall hemma hos oss inträffar regelbundet inträffat igen. Man gräver lite i kylen och hittar en mjölkliter vars datum gick ut igår. Jag vet ju att den inte är dålig, men likförbaskat vill man ju hellre laga nåt på den än dricka upp den.

Så frågan lyder: vad gör ni med bortglömda mjölklitrar?

Även tips om vad man kan göra med andra bortglömda matvaror är välkomna...
Åååååhhh vad ni e duktiga! jag blir avis när jag hör vilken energi folk kan ha!!
Jag är alldeles för dålig på att använda saker bara så där hux flux, hur har ni tid o ork att ställa er o steka pannkakor bara för ni hittar "gammal" mjölk i kylen?? Jag häller det i vasken
Önskar jag haft lite av er iniativförmåga.

En fråga; vad använder ni mjölken till som varit fryst? blir den inte konstig
Det går helt fint att baka på mjölk som delat sig - bara vispa ihop den och baka bröd av det - går även bra till plättar.
Fryst mjölk passar väl bra till bak och matlagning.
Personligen har jag inga problem med att dricka mjölken efter utgångsdatumet - så länge den inte smakar konstigt. Det kan hålla sig imponerande länge - 10 dagar är inte ovanligt!
(Känner en man som bara dricker ur nyöppnad förpackning - tur att han har en familj som förbarmar sig över resten!)
Jag håller med dig "Kalasmad". Jag önskar också att jag var lika duktig som er andra. Någon gång har det hänt att jag bakar bullar bara för att ta till vara på mjölken men oftast är det tyvärr så att den åker ut i vasken. Nu är det inte så ofta som tur är att det blir något bortglömt i vår kyl. Trots att jag tycker att jag nyss har handlat så är kylen nästan tom igen.