Avokado - Hjälp!

Dela
Jag tycker inte om avokado, tycker att det smakar som gräs och fett. Men det ska vi ändra på hoppas jag- och jag behöver er hjälp! Hur ska jag lära mig? Vad ska jag laga med avokado i som gör att jag gillar det. Vill så gärna gilla det, det är ju så nyttigt o allt. Och guacamole vet jag inte om det är en så bra första rätt eftersom det smakar så Mycket avokado. Vill mjukstarta lite
Inte kräsftstjärtar eller liknande heller? Kanske inga skaldjur alls?
Guacemole smakar ju en del avokado eftersom d t är huvudingrediensen, och det är väldigt gott att dippa nachochips i eller ha till tacos mm.
Annars kanske du akn göra en avokadosoppa? Har aldrig gjort det själv, men jag kan tänka mig att det är gott.
Tänk på att välja lagom mogna avokados, är de för hårda är de inte goda och är de alldeles övermogna blir de väldigt mjuka och mosiga.
Nej helst inte skaldjur alls Ja jag får väl prova att dippa med nachochips, kanske börjar "lära" mig då. Men då är det nog godast med hemgjord, med massa tomat i också så det inte smakar bara avokado. Soppa säger du, ja det får jag kolla upp. Jo jag vet hur en mogen avokado ser ut Vi har det ofta hemma, och jag har lagat mat på det förut, men jag har aldrig ätit det själv. För jag har på något konstigt vis bestämt mig att det är inget för mig. Men det ska ändas på Tack för svar
när jag gör guacemole så har jag avokado, creme f. salt vitpeppar och citron. även vitlök...
blir så gott o fräscht.
ju merf creme f o av annat, desto mindre smak. har nästan bara avokado o salt o citon numera

har gjort en "sås" med avokadobitar som e gott till kyckling o speciellt lax , men aldrig kommit tillskott att lägga ut receptet
Kanske inget bra tips men enligt Brasilianarna så är avokado en frukt så de äter den med socker. Jag var mycket speptisk till en början men det är faktiskt gott.
Men vem vet testa gärna.
Stö lite stösocker över en halva lägg i några bär av den sorten du gillar och prova.. Jag tycker att det är gott med hallon till.. Eller som min kompis Altair åt det med bara strösocker till men det är nog att rekomundera att hon lite bär till med om man ska lära sig att tycka om avokado..

Lycka till!!
Jag använder gärna avokado till förrätt. Jag gröper ur innanmätet mosar det med gaffel och blanda i vanlig creme f eller med någon smaksättning om man hellre vill de. Blandar det i en skål med hackad rödlök, gnutta citron strimlad skinka, salt, peppar och lite riven ost. Antingen kan man lägga tillbaka röran i halvorna och servera i skalet med en liten bit härligt smakrikt varmt bröd eller bred på brödet, ha till en kötträtt, dippa med grönsaker eller så äter man det så som det är. Givetvis kan man ändra innehållet om man vill ha i lite pumpa kärnor eller solrosfrön, balsamvinäger, eller torkade aprikoser, räkor m. m. Jag tycker de är gott men jag gillar juh avokado =)