Quantcast

Skrivet av jas65 den..

Skrivet av jas65 den 21 jun 2012

Hej,
Man kan med fördel koka större kött stycken före grillning. Jag själv gör så att jag blandar till en god buljong tillsammans med lök, kryddor, äpplen tomater och sjuder köttet långsamt. Därefter så gör jag en direkt grillning. Men det går även att grilla stora kött stycken med indirekt grillning vilket du gör över en längre tid.

Har man grillkolen på en av sidan och köttet på den den andra sidan i grillen och en vatten skål i grillen så blir inte temperaturen över 115-125 grader. Detta gör köttstycket saftigare. Jag själv brukar grilla under 5-6 timmar även längre tid om jag skall grilla högrev eller bringa..

Under tiden du grillar så får du visserligen mata grillen med nytt kol / briketter, som du startar brevid grillen. Därför att Ej utbrunnen kol kan ge giftiga gaser och ger maten en bismak..

Lycka till och indirekt grillning ger en ny dimension av grillat kött.

Mvh

Höfta på och slopa direkt grillning.

Anders
Oj, det lät komplicerat....hur startar man nya briketter brevid grillen? Och vad för skål har du som du har vattnet i....måste ju vara en skål som tål väldig hög tempratur. Men det lät som det skulle bli väldigt gott....
21 jun 2012 kl. 11:12