Tips på restauranger i Stockholm

Dela
Hej alla Matklubbs-vänner!

Jag och min familj ska åka upp till Stockholm på sportlovet och skulle vilja ha lite tips på några bra restauranger.
Oftast när vi varit i Stockholm så har vi irrat runt och till slut hamnat nånstans bara för att vi till slut varit så hungriga att vi bara tagit nån restaurang som dykt upp, och då blir det oftast blivit en besvikelse.
Familjen består av mig, min man och två killar, 11 och 13 år.
Gillar pasta, pizza och kötträtter mm.
Vi kommer att bo mitt i city.

Jättetacksam för tips!
Hälsningar Susanne
Ni måste gå på Dollys Saloon på Götgatan 85 a. Grabbarna kommer att älska det(speciellt om de tar Cowboy Dinner, 200 g filet mignon, revbensspjäll, valfritt potatistillbehör..självklart klyftpotatisen!, 3 dipsåser och coleslaw). Glöm för guds skull inte att beställa in en vitlöksmajonäs/dip...gudomligt god och fräsch!
En riktig liten pärla med ÄKTA kinesmat är En ful och en gul (även den på Söder), inga fåniga fyra små rätter...boka bord är ett måste. Annars är Koh Pagnan eller Sabai Sabai/Soong(finns 2 stycken) två roliga thailändska resturanger. Inredningen är helt otrolig, man sitter som i en djungel, i en tuk tuk lr vanliga bord och det spelas "djungelljud"...boka bord är också bra om man ska äta fredag-söndag då det är omåttligt populärt. Riktigt god mat.
En fräsch italienare med väldigt god pasta är Hosteria Tre Santi, ligger ett stenkast bort från Dollys Saloon.
Ett annat riktigt bra ställe som passar ett vuxnare sällskap är El Diablo på kungsholmen. De har Sveriges största tequilasortiment och riktigt god mat på det. Går att göra en mini-tequilaprovning till maten.
Gillar ni indisk /pakistansk mat ska ni gå på Lilla Pakistan. UNDERBAR mat. PUNKT.
Sakura på luntmakargatan, där får man steka sin mat själv. Mycket trevligt ställe.

Men nu såg jag att det var pizza, pasta och kött som ni ville ha. Jag tycker att Helenes Krog har väldigt bra pastarätter, och sen är Fridays bra om man gillar kött och sånt. Men det är kanske inget bra ställe att gå med familjen, jag vet faktiskt inte.

Redigerat den 12 feb 2010 kl. 16:12
Igen, tack för alla tips! Jag är så tacksam!
Penne! Har fått lite tips om Fridays förut och det verkar toppen! Helenes Krog, var ligger det?Lognhorn tror jag att jag har varit på och ätit, och det var jättegod mat! Tror att det låg på Skånegatan på söder!
Helens krog finns både på söder och i vasastan, de är kända för sina generösa portioner, det är snarare stora serveringsfat än tallrikar de kommer ut med maten på.

Inte någon restaurang men om ni vistas runt hötorget ta en liten omväg till essencefabriken en riktig upplevelse, en butik som i stort sett inte förändrats på mer än 100år och där kan du shoppa essenser, vört, malt, pottaska, lakritsstång, salmiaksalt mm. över disk = många av de varor apoteket har sålt tills för några år sedan då de slutade med specialgrejer.

www.essencefabriken.se/

+Cordon bleu ligger inte så långt från hötorget heller, ganska dyrt men det har det mesta i matlagningsväg även hambugerpressar, bakstenar, jäskorgar, baguettplåtar etc.

+Ganska nära hötorget finns ett flertal asiatiska matbutiker även de är värda ett besök. På olofsgatan brukar jag besöka Hong kong trading (tips de har myckjet prisvärda bambukorgar för ångkokning) men det finns runt 3-4st asiatiska butiker till mycket nära hong kong trading på tvärgatorna det är som ett litet asiaiskt matcenter.

Redigerat den 12 feb 2010 kl. 22:32
Essenscefabriken verkar vara ett roligt ställe att besöka!
Tack för tipset på det och för restaurangtipsen!

Tar gärna emot fler tips både vad gäller roliga aktiviteter som vi kan göra
när vi är i Stockholm och restauranger.

Hälsningar Susanne
Essenscefabriken verkar vara ett roligt ställe att besöka!
Tack för tipset på det och för restaurangtipsen!

Tar gärna emot fler tips både vad gäller roliga aktiviteter som vi kan göra
när vi är i Stockholm och restauranger.

Hälsningar Susanne
Restaurang pelikan är en svensk restaurang som är bevarad på söder i över 100 år. ett måste om man är i stockholm de serverar svens mycket vällagad gammaldax husmanskost till ett rimligt pris. T.ex. Köttbullar stekt fläsk fläsklägg med rotmos, skomakarlåda. mkt trevliga lokaler Och servis dessutom
Skrivet av MrsC den 12 feb 2010

Kungshallen är väl värd ett besök...alldeles bredvid Hötorget Kungsgatan 44.
www.kungshallen.nu/


Håller med fullständigt. Ett perfekt ställe om man inte kan komma överens om vad man vill äta. Här är det bara att ställa sig i en varsin kö och vips så har en pizza en kinamat en tex mex och så vidare perfekt.
Hötorgshallen är oxå värt att prova på speciellt förtjust är jag i den turkiska vegetariska burgaren de har där, tyvärr har de inga bord man kan sitta vid men det går att handla med en kall och värma i micron när man kommer hem.