Quantcast

Oj många dumma..

Oj, många dumma saker har man gjort. Det är en del av att växa som människa, vare sig man är gammal eller ung. Man lär ju av sina misstag. Jag kommer säkert göra många pinsamma och dumma saker till innan jag trillar av pinn.

En av de mest pinsamma saker jag gjort var när jag simultantolkade ett vittnesbörd. När man simultantolkar så pratar man och översätter samtidigt som den som pratar på det andra språket. Man måste alltså tänka snabbt och ibland prata väldigt fort.
Mannen som pratade berättade om en incident som gjort honom starkare rent mentalt som människa och han sa vid ett tillfälle: "And I felt SO strong!" Jag kände mig SÅ stark. Men jag kom inte på ordet stark. Allt jag kunde tänka var stork!! Och det visste jag ju mer än väl att det var väldigt fel. Så jag stakade mig och sa: "Och jag kände mig... Och jag kände mig... Och jag kände mig..." Jag letade desperat efter rätt ord i huvudet och alla bara stannade upp och stirrade på mig... Och så kom jag på ordet och log stort och sa: "Och jag kände mig SÅ STORK!!" Och insåg mitt misstag... Jag hade sagt stork i alla fall! Oh... Jag höll på att förgås av pinsamhet... Alla gapskrattade och ett barn i publiken sa: Mamma hörde du? Hon sa stork!! PINIGT! Men jag skrattade åt det och sedan fortsatte vi och jag stakade mig inte mer den gången.

Dummaste jag gjort var att jag rökte när jag var i tonåren. Slutade när jag blev dryga 20 och fick cancer när jag var 32. Det var på grund av rökningen, läkarna sa att den typen av cancer jag fick är ovanlig här, så det var uteslutande på grund av rökning.
Riktigt dumt gjort. Men det är lätt att vara efterklok.

Redigerat den 18 jun 2012 kl. 15:43
18 jun 2012 kl. 15:43