Quantcast

Hej igen Finns..

Hej igen, Finns det ingen som vill fylla på i denna tråd? Ni som bor ex i någon storstad kanske känner till något eller några ställen där man kan köpa lite ovanligare mjöl, eller rättare mjöl från mindre kvarnar och/eller odlare.

Och ja, man får skriva detta, förutsatt att det inte handlar om någon reklam vilket det ju inte gör när vi delar med oss av det vi hittar. Det roliga är ju också om ni vill beskriva hur ni upplever mjölet, om det är odlat av X och malt hos Y så beter ju det sig inte exakt på samma sätt som de mjölsorter som görs av storproducenter. De smakar inte ens på samma sätt.

En av anledningarna till att jag vill veta detta är att i stort ett alla stora producenter använder sig av olika tillsatser. Det är dessa tillsatser jag helst inte vill ha i mitt mjöl. Jag tror ju inte att de på något sätt är skadliga men varför ha en massa tillsatser i allt vi stoppar i vår mun? Speciellt när vi bakar själva, och då med surdeg dessutom, så är det ju självklar sak, tycker jag att det jag vill ha i brödet är sådant jag själv tillsätter, inte att det är tillsatt i en fabrik.

Till och med Kungsörnens ekologiska mjöl är tillsatt med mjölbehandlingsmedel samt askobinsyre . www.kungsornen.se/Produkter/Bakning/?pid=718
16 sep 2010 kl. 10:04