Tilltugg till glöggen?

Dela
Glöggtider, härliga tider!
Jag gillar salta tillbehör till söt glögg.
Jag har inget recept inlagt, finns säkert ngn som har på MK, men att rosta egna nötter i ugn är toppen. Jag brukar göra på bara mandel, men du kan ha i andra nötsorter med ju, fukta nötterna o ha ner i enplastpåse. salta o gegga runt... Sen skjuts in i ugnen tills det börjar lukta gott... Nötterna ska bli riktigt varma liksom... Ta ut ugnsplåten o häll upp i skål efter nötterna svalnat. Det blir mycket godare smak när man gör så här...

Annars är det gött med saffranspannkaka på glöggparty med. Men det är ju sött det.
Skrivet av Jamaica den 19 nov 2008

Ett tillbehör som jag alltid har till glögg är pepparkakor med ädelost toppat med fikonmarmelad. Jättegott!!


Jag är ju inte så mycket för ädelost. Men förra julen fick jag testa ädelost som hade blandats med något, på pepparkakor. Det var ju faktiskt helt ok. Måste testa ditt tips. Vem vet? Kanske det också fungerar
Skrivet av Lilljeppe den 20 nov 2008

Jag är ju inte så mycket för ädelost. Men förra julen fick jag testa ädelost som hade blandats med något, på pepparkakor. Det var ju faktiskt helt ok. Måste testa ditt tips. Vem vet? Kanske det också fungerar


Ja gör det! Jag gillar inte heller ädelost speciellt mycket, men när det serveras så här är det oemotståndligt!
Glögg och tilltugg

Sött eller salt är bra att tänka på när du väljer tilltugg till glögg. Men även att försöka hitta smaker som påminner om varandra i maten och drycken är ett bra tips för att få en bra kombination. Glöggen kan serveras antingen varm eller kall, och ofta kan en vit glögg vara det bästa valet. Recepten är hämtade från vår nya tjänst Drinkar & tilltugg.
Rostade chilli-cashewnötter
Sötman i glöggen passar bra till de salta nötterna.
Hettan finns kvar men blir inte så påtaglig i och med att sötman lindrar chillikryddan. Varm eller kall glögg funkar lika bra.

Till receptet »

Päronstrudel med gräddädelost
Glöggens sötma möter både sälta och den femte grundsmaken umami från osten. Receptet innehåller också torkad frukt (fikon och aprikoser) och hasselnötter, ingredienser som gifter sig bra med glöggens smak. En kall vit glögg är att föredra, men det funkar bra med varm också. Men en röd glögg riskerar att ta över i smak.

Till receptet »Karamelliserad brieost
I det här receptet finns det bittermandel som ger en spännande kontrast till den söta glöggen. Sötman som finns i brieosten hjälper dock till som en brygga. En vit glögg är att föredra men en röd fungerar också med det här tilltugget.

Till receptet »

Getost- och russinbollar
Syran in getosten gör att en vit glögg är att föredra då dessa är mer syrliga (och ofta mindre sötma) i smaken än en röd. Receptet innehåller också sultanrussin som passar bra en vit glögg. Här rekommenderar vi att du serverar glöggen kall.