Gastric bypass

Dela
Jo man gör magsäcken mindre. Jag har en tredjedel kvar av min bara. Sedan så kopplar man om tunntarmen så den får en kortare bana. Inför operationen äter man soppa i två veckor och efter op äter man soppa i 4 veckor men det får inte vara bitar i den utan den ska vara helt slät. Efter det äter man puré i två veckor innan man försiktigt får börja äta "riktig" mat igen. Detta med soppa och puré varierar inom olika landsting. Mvh Lilloo
Jag gjorde en gastric by pass den 26 november 2007. Jag har bara positiva erfarenheter än så länge. Har haft lite bekymmer med matintaget men det har jag fått bukt på nu. Jag gjorde min operation i Lycksele. Där gör dem den med titthål, vilket innebär att man får inte mer än 5 centimeterlånga ärr på magen i höjd med byxlinningen. Man får börja dricka dag 3 efter operationen och börja med purekost som köttbullar och potatismos dag 6. Levde på det i 1½ månad ! Har till dags dato gått ner cirka 20 kg. Det går sakta men säkert neråt. Det märks mer om man mäter sig. Lycka till med viktnedgången.
Jag ska snart till min läkare för undersökning inför remissen.. Kommer att bli placerad i kö. Kön lär vara två år lång. Hoppas verkligen att det går snabbare än så.
Det där med titthålet lät juh intressant och bra. Hoppas dom har infört det här åxå.
Har följt denna operation i ca tio år nu och det har verkligen gått framåt. Från att sno om matsäcken till att koppla bort den i princip helt och föra allt direkt ner i tarmarna.. Ska bli intressant med första mötet med min läkare. Han vet dock om vad vi ska göra nästa gång :-)
En släkting til mig genomgick en gastric bypass operation i dag och det hela gick tydligen helt galet. Kirurgen lyckades göra hål i magsäcken och var tvungen att avbryta operationen. Vem vet vilka men han kommer att få efter detta? Har även hört om dom som det gått bra för, men det är tyvärr inte så många som pratar om de mindre lyckade operationerna.
Han hade stått i kö i över 1 år och fick chansen via ett återbud under förra veckan och så slutade det med att operationen inte lyckades och punkterad magsäck på köpet
Jag har bara gott att säga om operationen... jag fick inte titthål utan "vanlig" op. Med andra ord är jag öppnad från strax under brösten till naveln. Jag har gått ner 33 kg på 10 månader och jag är glad att det inte gått fortare än så. En kompis som gjorde operationen 3 veckor efter mig han har gått ner över 60 kilo och han mår inte bra.

Såg vad barbiegirl skrivit om sin släkting. Väldigt tråkigt att det hände men det är ganska ovanligt att det händer sådana fel. Samtidigt är man väl införstådd i innan operationen att det är en risk. De påpekade det flera gånger. VI var 15 st i min grupp... 14 av oss överlevde operationen. En avled tyvärr 3 dagar efter operationen då det vart en väldigt stor påfrestning för hans kropp och en del komplikationer.

För mig har det funkat bra efter operationen kan äta i princip allt. Finns ju de som har stora problem och inte kan äta så bra. Jag har haft problem med mjukt bröd, men det håller på att reda upp sig och sedan kan jag ha problem med potatis ibland. Ris funkar mycket bättre...
har gått sex månader nu 30 kilo minus..väldigt skönt .Men visst det var väldigt jobbigt i början ,och det är säkert som med allt annat här i livit vi är så olika ,upplever saker olika.samma med operationer av övervikt kan inte säja att det ska bli på ett visst vis.Som sagt för mig var det ganska jobbigt 3-5 månader.allt som kom in kom ut..mer eller mindre.och väldigt lite kunde jag äta.soppor bröd kött fisk allt var svårt.Var i Thailand kom hem för två veckor sen..Åt jag en tigerräka var jag mätt åt jag typ grillad fisk ,kom det upp igen.frukosten kom upp..ja så höll det på.Men nu verkar det som att det går väldigt bra..Är förvånad.Och glad det har lugnat ner sig.Så vänner det är olika för var och en av oss.
Jag ångrar mig ibland. Mår dåligt av att äta ute i bland... Jösses vilka portioner som serveras. Och min systerdotter på 3 ½ år äter mera än mig ibland. Tycker att det är jobbigt att äta ute så jag har blivit mera för att äta husmanskost hemma efter operationen.
Vi har fått små intyg lite större än ett visa kort där det står att vi är opererade och att en barnportion räcker gott åt oss många gånger. Är ju inte alla restauranger som vill servera vuxna barnportioner, då är kortet väldigt bra.