Quantcast

Det här är våra..

Det här är våra matlådefavoriter:

Spaghetti och köttfärssås, broccoli (broccolin kan läggas i direkt från frysen i lådan så tinar den i lådan över natten och blir klar när man micrar lådan.) Köttfärssås kan man göra på många sätt.
Jag fräser riven morot med hackad lök och vitlök, tillsätter bland- eller nötfärs och låter det steka under omrörning. Sen har jag i paprikapulver, timjan och peppar. Låter det fräsa en stund till. I med en buljontärning samt en burk krossade tomater och låt det sjuda i en halvtimme-timme. Sen tillsätter jag ganska mycket oregano och en store sked creme fraiche och låter det koka upp igen,.

Köttgryta, ris och gröna bönor. (skölj bara av bönorna med hett vatten från vattenkokaren) Köttgryta är mycket enklare än man tror. Fräs grytbitar av nöt i en djup gryta. Tillsätt grovt skivad lök och grovt skivad morot, vitlök om man gillar det, och låt löken bli liute mjuk. Peppra. Häll i en kött-och grönsaksbuljongtärning och häll på vatten så allt täcks. Låt koka sakta under lock i ungefär en och en halv timme. Vill man kan man också ha frysta champinjoner. (Kan tillsättas direkt från frysen strax innan man häller i vattnet).

Korv stroganoff, ris och ärtor (Ärtorna kan man också hälla i direkt från frysen) Jag gör stroganoff genom att fräsa falukorv i strimlor, sen tillsätter jag finhackad lök och låter den fräsa med. En burk krossade tomater hälls i och en buljongtärning. Sen får det sjuda lite, i med lite oregano, en sked creme fraiche och samaka v med salt och peppar. Vanligt långkornigt ris är godast till.

Lasagne (Gör stor sats på köttfärssåsen så är det enkelt att varva med lasagneplattor och keldas ostsås. Baka av i ugnen i 175 grader i 35 minuter.)

Wok (kycklingfilé skär vi i tunna skivor, gärna medan kyckllingen är halvfrusen, wokade med wokgrönsaker och sen i med en påse woksås. Kokt asiatiskt ris till.)
3 aug 2012 kl. 11:16