Var finns landgångsbröd till smörgåstårta

Dela
Jag håller med om att det är sällan man hittar landgångsbröd. Jag brukar baka eget bröd till smörgåstårta, om du gör detta i avlånga formar så får du egna landgångsbröd.

Smörgåstårtebröd

Om man vill baka egen smörgåstårtebotten så är detta perfekt - räcker till 2 runda tårtor

Skrivet av The_mama97mia, 16 feb 2008

 
Man får inte ha´smörgårsbottnar/landgångar i frysen på lagret mera p.g.a hälsomyndigheten, där för att det sitter ett datum på brödet som basera på färskt bröd....Vet man med sig att man ska göra smörgåstårta beställ på butiken, då vet man att man får. Vi har alltid smörgårstårtbottnar/landgångar till helgen, men vi tar inte hem mycket.

Redigerat den 26 feb 2009 kl. 10:41
Personligen skulle jag inte använda landgångsbröd då jag upplever det som mycket dyrare än vanlig formfranska. Jag skar bort kanterna på landgångsbrödet (de ggr jag tyvärr använde sånt bröd) och det gör jag med formfranska med, det är lite mer jobb, men billigare. Har ni en Willys i närheten kan jag rekommendera deras egna formfranska, stora fina skivor till liten peng =) Och gott!
Samma taktik som när man murar en tegelstensmur alltså....

Skrivet av bakakaka den 26 feb 2009

Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.
HEJ IGEN!
Googlade runt lite efter landgångsbröd och fann att Kortedala Finbageri i Västra Frölunda tydligen har landgångsbröd i sitt sortiment.
Hemsidesadress: www.kortedalafinbageri.se
Telefon: 031-479600

Adress: Synhållsgatan 14
421 36 VÄSTRA FRÖLUNDA
Är inte så hemma just i dina nejder men Ni tillhör samma riktnummerområde och dem kanske vet vart Du kan hitta brödet...

Hoppas att jag varit till någon hjälp

Mvh
MammaLena
Att göra eget bröd till bottnarna är godast. När jag bakar bottnar använder jag samma recept som till vetebröd men minskar sockret till 2 msk (OBS!). Detta bröd blir segare i konstistensen och gör att smörgåstårtan håller ihop bättre. När du sedan gör din smörgåstårta bör fyllningen vara rätt lös så att fyllningen suger in.

Lycka till.

Redigerat den 14 mar 2009 kl. 17:42