Quantcast

Macroner med kokosmjöl?

Dela
Prova! Går det så går det.
Annars är ju just macroner väldigt "sköra" bakverk. Svåra att göra och allt ska vara perfekt sammansatt för att de ska bli bra. Rätt ingredienser, exakt rätt mängd, siktade ingredienser, rörda exakt rätt antal "rörningar" för att få exakt rätt konsistens, exakt rätt temperatur på ugnen m.m. Annars spricker de och blir förstörda. Det är ganska svårt att få perfekta macroner. Det är en konst.
Men prova, det är ju inget farligt som händer om det inte fungerar. Och vem vet, kanske blir de helt perfekta!
Man kan ju inte ha vanligt mjöl i macroner, för det skulle bara förvandla macronsmeten till en kladdig massa. Men jag vet inte vad det är för konsistens på kokosmjöl, drar det åt sig massor med vätska och sväller av det som vanligt mjöl, eller är det som mandelmjöl som bara binder ihop vätskan, men utan att dra åt sig av den?
Lycka till!

Mvh
Jonna
Nej ....prova inte. Det går inte. Kokosmjöl och mandelmjöl har helt olika egenskaper. Det är just därför man ofta ser i recept att man ska ha hälften av varje. Kokosmjöl suger åt sig otroligt mycket vätska och fungerar nästan som vanligt vetemjöl. I vissa recept kan du däremot byta ut vetemjöl mot kokosmjöl för att få en nyttigare kaka. Mandelmjöl kan möjligen bytas mot hasselnötsmjöl men inget annat. Man kan göra eget mandelmjöl genom att skålla sötmandel och sen mala fint i en mandelkvarn.